Reisgids voor starters en startups in Twente

Welkom


Beste starter/startup! Op deze site vind jij een overzicht van programma’s en events die je kunnen helpen bij het realiseren van jouw ondernemersplannen. Onder de vlag van Startup Twente brengen Ceespot, Novel-T, Saxion Centrum voor Ondernemerschap, Ondernemerslab ROC van Twente en Spinnerij Oosterveld het aanbod voor starters op één plek bij elkaar. 

Events

Locaties (waar kun je ons vinden?)

Klik op onderstaande logo’s om de contactgegevens te vinden.

Programma's


WELKE PROGRAMMA’S ZIJN ER?

In Twente bieden we verschillende startersprogramma’s om je bedrijf ‘in de benen’ te krijgen. 

NOVEL-T START

Novel-T START biedt een kickstart om een innovatief (vaak techgedreven) idee om zetten in een startup en daarbij in 2 maanden te testen hoe valide je idee en ondernemers skills zijn. Het programma bestaat uit coaching en training door ondernemers en experts gedurende 4 verplichte avonden.

Het programma van 2 maanden is primair gericht op validatie en biedt daarna toegang tot meer startup resources en coaching. Het programma is volledig Engelstalig, biedt elke maand plek aan 10 ideeën en er geldt een aanmeldprocedure. Neem voor meer informatie vrijblijvend contact op met een van de junior business developers van Novel-T. 


NESST Startup Accelerator

NESST is een studenteninitiatief en helpt studenten en young professionals bij het opzetten van een eigen bedrijf. Het programma van NESST heeft plek voor zo'n 15 deelnemers per keer. In ongeveer 5 maanden wordt er in wekelijkse meetings een thema rondom ondernemerschap besproken, waar vaak een professional uit het veld komt om te spreken of een workshop te geven. Het programma is opgedeeld in vier fases waarin de deelnemers worden begeleid van idee naar bedrijf. Gedurende het seizoen werken de deelnemers toe naar de Dragons' Den, de grote finale van het NESST seizoen. 

Ondernemersloket gemeente Enschede
De accountmanagers van het Ondernemersloket Enschede helpen jou als startende ondernemer bij zaken als vergunningen, personeel, bereikbaarheid en bedrijfshuisvesting. Wil je zien wat ze voor je kunnen doen, klik dan hier.

Tenslotte vind je op startenintwente.nl de programma’s voor startende ondernemers van ROZ en de mogelijkheden van de Startversneller, aangeboden door vanuit de provincie Overijssel.


Wie zijn wij?

Wij zijn organisaties die allemaal ondernemerschap stimuleren en daarvoor
activiteiten organiseren. Om deze activiteiten beter op elkaar af te stemmen
en beter overzichtelijk te maken voor jou als startende ondernemer, hebben
we deze hier samengebracht. Op dit moment zijn we met zijn zessen. Zie hieronder.The Ceespot

De cee-spot is de thuisbasis van jonge creatievelingen in Enschede. Gelegen in Roombeek en onderdeel van CeeCee: de creatieve gemeenschap. Het gebouw van de cee-spot biedt flexibele werkplekken voor creatieve startups, maar ook volwaardige kantoorvleugels voor de (meer) volwassen bedrijven.

Lees meer

Novel-T

Novel-T helpt bij het starten van innovatieve businesscases en bij het vernieuwen van bestaande. In samenwerking met de Universiteit Twente, Hogeschool Saxion en de regionale overheid werkt Novel-T aan een ondernemersklimaat dat innovatie en ondernemerschap centraal stelt.

Lees meer

Spinnerij Oosterveld

Spinnerij Oosterveld biedt een inspirerende omgeving om te ondernemen, op een historische locatie met allure. Er zijn ruimten te huur verdeeld over 3 bouwlagen, variërend in oppervlakte van 50m² tot 600m².

Lees meerOndernemerslab ROC van Twente

Ondernemerslab van ROC van Twente helpt studenten met goede ondernemende ideeën. Studenten en medewerkers zijn ondernemend in houding en gedrag en zien ondernemerschap als een serieuze carrièremogelijkheid. Alle activiteiten van Ondernemerslab dragen hieraan bij.

Lees meer

Saxion Centrum voor Ondernemerschap

Het Saxion Centrum voor Ondernemerschap helpt jou als Saxionstudent met het opzetten van een eigen bedrijf. En doet dat volgens de uitgangspunten van sociaal ondernemerschap. Het centrum moedigt je aan om te ondernemen met plezier, aandacht én betekenis voor je omgeving.

Lees meer

Ondernemersloket Gemeente Enschede

De accountmanagers van het Ondernemersloket Enschede helpen jou als startende ondernemer bij zaken als vergunningen, personeel, bereikbaarheid en bedrijfshuisvesting. Daarnaast ondersteunt de gemeente Enschede Startup Twente en voorziet in de startperiode in menskracht en middelen om het netwerk op gang te brengen.

Lees meer       Contact

  

Contact Informatie

 

tel: +31(0)6 51274846
email: info@startuptwente.nl
facebook: https://www.facebook.com/startuptwente.online/

Neem contact op

Stuur ons een bericht en we nemen contact met u op

Support ons

Like ons op facebook